HTML

Picipuha angolul. Mi az?

Szakma, tippek, trükkök, megoldások az ablakos világból. MS minden mennyiségben. Főleg szerver, tűzfal, levelezés, AD. Meg minden egyéb.

Friss topikok

Notórius filmnézőknek

2010.08.24. 08:09 :: MauriceMoss

Biztosan másokat is zavar:

amikor a környezettudatos én miatt "balanced" módban működő notebookot át kell kapcsolni "High performance" módba - ha például sürgős filmezhetnénkünk, vagy vetíthetnékünk támad - sokat kell az egérrel bohóckodnunk. Nem is beszélve arról, hogy ha nem csak a két legutóbb használt power scheme (szép magyar megfelelőket várom kommentbe) közül akarnánk választani, akkor még a More power options lapot is meg kell nyitnunk (lásd a bal oldali képet).

 

 

Sokat kerestem a billentyűkombinációt, mire végül ezt a megoldást találtam:

-nyissunk egy command promptot és gépeljük be: powercfg -l Ezzel megkapjuk a rendszerünkön létező összes power scheme-et és azok GUID-ját. A saját készítésűeket is.

-hozzunk létre egy parancsikont az asztalon, melynek neve lehet akármi, a végrehajtandó parancs pedig legyen ez: "POWERCFG /SETACTIVE akívántpowerschemeGUIDja"

 

-a parancsikon tulajdonságaira kattintva állítsunk be a Shortcut key-hez valami nekünk tetszőt (javaslom a Shift+Ctrl+powerschemekezdőbetűje megoldást, a Ctrl+Alt-tal kezdődő megoldások gyakran már foglaltak magyar billentyűzet esetén). Ha minden rendben, az eredmény valahogy úgy fog kinézni, mint ez a tulajdonságlap itt balra.

 

 -ezt ismételjük annyiszor, ahány power scheme-et gyakran kívánunk használni. Lehetőleg ne mindenhol ugyanazt a billentyűkombinációt adjuk meg...

Ha minden jó csináltunk, ezentúl a kívánt billentyűkombinációval egyzerűen, gyorsan, biztonságosan válthatunk. Éljen zöld informatika!

Szólj hozzá!

Címkék: tipp windows 7

A bejegyzés trackback címe:

https://picipuha.blog.hu/api/trackback/id/tr762242964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása