HTML

Picipuha angolul. Mi az?

Szakma, tippek, trükkök, megoldások az ablakos világból. MS minden mennyiségben. Főleg szerver, tűzfal, levelezés, AD. Meg minden egyéb.

Friss topikok

Remoting Powershell-lel 1. rész

2010.09.02. 20:13 :: MauriceMoss

A Powershell 2.0 megjelenésével zseniális új eszköz került az ablakos informatikusok kezébe: a valós távoli adminisztráció shellből.

Előkészületek

A Windows 7-ben és a Windows 2008R2-ben meglévő feature használható régebbi operációs rendszerek kezelésére is (Windows 2008, Windows 2003), ehhez telepíteni kell a Windows Management Framework-öt innen:

http://support.microsoft.com/kb/968929

Ez tulajdonképpen nem más, mint a Powershell 2.0, a WinRM 2.0 és a BITS 4.0 egy csomagban.

A telepítés (és esetleges újraindítás) után el kell indítani egy Powershell ablakot és beírni az

Enable-PSRemoting

parancsot. Két y betű után a szerver készen áll arra, hogy távolról Powershellel menedzseljük.

Maga a távoli adminisztráció két módon történhet: szinkron és aszinkron módon. A két módszer közötti különbség az, hogy míg a szinkron módban történő futtatásnál a parancs lefutása után az eredmény rögtön megkapjuk a shellben, az aszinkron módon futtatott parancsok eredményét csak akkor látjuk, ha külön lekérdezzük. Ez utóbbi nagyon hasznos, ha hosszabb ideig tartó lekérdezést indítunk és közben szeretnénk tovább használni a shellt.

A két módszer gyakorlati alkalmazását a következő posztokban taglalom.

Szólj hozzá!

Címkék: tipp windows 7 windows 2008 powershell

A bejegyzés trackback címe:

https://picipuha.blog.hu/api/trackback/id/tr452267479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása